Plasticsurgeoncyprus: Γυναικομαστία και Θεραπεία

Saturday, May 21, 2016

Γυναικομαστία και Θεραπεία

Τι είναι η γυναικομαστία;

Η γυναικομαστία είναι η ανάπτυξη στους άνδρες μεγάλου στήθους. Αυτό μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα σχετικά με την εμφάνισή τους, επηρεάζοντας παράλληλα και την ανδρική αυτοπεποίθησή τους. 

Αιτιολογία:

Η πιο συχνή μορφή είναι η λεγόμενη εφηβική γυναικομαστία. Εμφανίζεται σε ποσοστό 40% των εφήβων, σε ηλικίες μεταξύ 13 και 17 ετών και είναι αμφοτερόπλευρη (και τα δυο στήθη είναι μεγάλα). Στην πλειοψηφία όμως το πρόβλημα παρέρχεται μετά από 12-24 μήνες. Η λήψη αναβολικών επίσης μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της γυναικομαστίας και συνήθως αυτή παραμένει ακόμη και αν ο ασθενής σταματήσει την λήψη τους. Άλλες πιο σπάνιες αιτίες είναι η ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια, λήψη φαρμάκων όπως διουρητικά η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών. 

Χρειάζεται κάποια Διερεύνηση;

Στις περιπτώσεις της εφηβικής γυναικομαστία, συνήθως δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διερεύνηση. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, μπορεί να καταλάβει αν πρόκειται για κάποιο παθολογικό η ορμονικό πρόβλημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί ένας ορμονικός έλεγχος. 

Ποιοι βαθμοί υπάρχουν;

Η ταξινόμηση της γυναικομαστίας είναι πολύ σημαντική για την επιλογή της θεραπείας. Υπάρχουν τέσσερεις βαθμοί:

Βαθμός I: Μικρός, ορατός διογκωμένος μαστός, χωρίς χαλάρωση του δέρματος.
Βαθμός IIA: Μέτρια διογκωμένος μαστός, χωρίς χαλάρωση του δέρματος.
Βαθμός IIB: Μέτρια διογκωμένος μαστός με χαλάρωση του δέρματος.
Βαθμός III: Αρκετά διογκωμένος μαστός, με μεγάλη χαλάρωση του δέρματος

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία; 

Η θεραπεία εξαρτάται από τον βαθμό του προβλήματος. Στους τύπους Ι, ΙΙΑ και μερικές φορές στον τύπο ΙΙΒ, η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται με μια απλή λιποαναρρόφηση. Με την λιποαναρρόφηση δεν αφαιρείτε μόνο το λίπος αλλά και μέρος του αδένα που προκαλεί το πρόβλημα. Σε πιο προχωρημένα στάδια όπου υπάρχει περίσσεια δέρματος χρειάζονται να γίνουν κάποιες τομές για την αφαίρεση του δέρματος. 

Η τεχνική της Λιποαναρρόφησης:

Χρησιμοποιείται η λεγόμενη τεχνική διόγκωσης-tumescent. Αρχικά γίνεται ένεση υγρού που περιλαμβάνει ενδοφλέβιο διάλυμα άλατος, τοπικό αναισθητικό και αδρεναλίνη και το υγρό αφήνεται να δράση για 30 με 60 λεπτά. 

Αφού γίνει η έγχυση του υγρού και επιτευχθεί το  μούδιασμα της περιοχής, γίνονται πολύ μικρές τομές και εισάγετε ένας σωλήνας πολύ μικρού διαμετρήματος, συνδεδεμένος με μια ηλεκτρική αντλία κενού υψηλής πίεσης. Ασκώντας αρνητική πίεση και μετακινώντας ταυτόχρονα το σωλήνα μπρος και πίσω το λίπος και μέρος του αδένα αναρροφάται. Σημειώνετε ότι κατά την διάρκεια της λιποαναρρόφησης θα είστε ξύπνιος και δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος ή άλλες ενοχλήσεις. Συνήθως μετά από 1-2 ώρες θα είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Η ανάρρωση:

Τις πρώτες ημέρες θα έχετε κάποιο πόνο ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με συνδυασμούς παυσίπονων και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Δεν υπάρχει περιορισμός κινήσεων, αλλά αντιθέτως συστήνονται οι συχνοί περίπατοι. Μπορεί να υπάρξουν κάποιοι μώλωπες οι οποίοι υποχωρούν γρήγορα. Η ανάρρωση είναι σχετικά γρήγορη και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες σε μερικές ημέρες.

Κόστος θεραπείας:

Η θεραπεία της γυναικομαστίας με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης κοστίζει συνήθως 2000 ευρώ.


Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.plasticsurgery4cyprus.com
info@plasticsurgerycyprus.com
Τηλ: 95107711



No comments:

Post a Comment